Прес-секретар прем'єра РФ: Передчасно говорити про конкретну ціну на транзит газу по Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-секретар прем'єра РФ: Передчасно говорити про конкретну ціну на транзит газу по Україні

Енергетика
193
Прес-секретар голови уряду Російської Федерації Дмитро Песков вважає передчасними розмови про певну конкретну ціну на транзит російського газу по території України. Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви". "Підвищення ціни за транзит, річ у тому, що також при переході на формулу повністю, без якихось знижок, обмовок, транзит також розраховуватиметься за цією формулою. Тому зараз говорити, що оплата транзиту складатиме стільки-то, напевно, невірно. Тому що точно зараз передбачити параметри неможливо. Очевидно, що вони змінюватимуться відповідно до економічної кон'юнктури, відповідно до ринкових цін на цілу низку нафтопродуктів із використанням якихось коефіцієнтів", - сказав він.
Д.Песков також відзначив, що "в даний час не час для окремого кредиту" на оплату закачування газу в українські підземні газові сховища. "Голова уряду (В.Путін) неодноразово говорив про те, що Росія буде готова співробітничати із пулом європейських фінансово-кредитних організацій у формуванні кредитного пулу для України. В даний час ... не час для такого окремого кредиту", - сказав прес-секретар прем'єра Росії.
Він також повідомив, що порядок денний зустрічі на початку жовтня глав урядів РФ та України, коли В.Путін на запрошення Юлії Тимошенко поїде до Харкова, буде обширним. "Питання, пов'язані із безперебійністю транзиту газу постійно присутні на порядку денному і переконаний, що це знову обговорюватиметься. Співпраця російсько-українська в плані ГТС України теж те питання, яке потрібно прояснювати. Тобто або брюссельські угоди після брюссельських протоколів, які були підписані Юлією Тимошенко, неодноразово ми чули заяви, що участь Росії теж вони вітали б, тобто це питання неможливо обговорити за годину або дві години переговорів. Це питання для тривалого обговорення на різних рівнях. Потім торговельно-економічні відносини ж не уриваються, і цілком об'єктивно певна взаємозалежність цілої низки секторів економіки присутня, і це й розвиток нашої кооперації в галузі авіабудування, про що велася мова в Гданську на зустрічі", - повідомив Д.Песков.
Відповідаючи на питання, чи супроводжуватиме голову уряду РФ посол РФ в Україні Михайло Зурабов, Д.Песков сказав, що "не готовий відповісти, знову ж таки виходимо із заяв, моя колега Наталія Тімакова (прес-секретар президента РФ) тільки вчора заявила, що Зурабов поки працює в Москві".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас