Уманський: Місія МВФ приїде до України в жовтні 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Місія МВФ приїде до України в жовтні 2009 р.

Кредит&Депозит
395
Місія МВФ приїде до України в жовтні 2009 р.
Про це повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Уманського, саме місія повинна буде оцінити реальний стан виконання меморандуму, на підставі чого ухвалюватиметься рішення про виділення наступного траншу кредиту фонду.
При цьому в.о. міністра фінансів не виключив, що в меморандум про співпрацю можуть бути внесені певні корективи. "Життя завжди вносить зміни, це треба враховувати", - сказав Уманський.
Нагадаємо, МВФ планує виділити Україні четвертий транш кредиту stand-by у розмірі 2,5 млрд SDR (близько 3,71 млрд дол.) 15 листопада 2009 р.
За даними прес-служби МВФ, п'ятий транш у розмірі 375 млн SDR планується надати Україні 15 лютого 2010 р.
Ці терміни вказані в таблиці до відкоректованої після другого перегляду програми співпраці України і МВФ.
Як повідомлялося, 1 вересня ц.р. представники Міжнародного валютного фонду прибули в Україну для вивчення питання про надання Україні наступного траншу кредиту фонду.
9 серпня ц.р. прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до Міжнародного валютного фонду з проханням направити в Україну робочу групу 31 серпня - 4 вересня ц.р. для обговорення підготовки проекту бюджету на 2010 р.
11 серпня ц.р. постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що МВФ готовий розглянути пропозиції про збільшення сум траншів, що залишилися. За його словами, затверджена програма діє до жовтня 2010 р., в її рамках планується надати чотири додаткові платежі зі спеціальних прав запозичення номіналом SDR 4 млрд (близько 6,3 млрд дол.).
5 серпня ц.р. Україна отримала кошти третього траншу в рамках кредиту МВФ за стабілізаційною програмою stand-by. 29 липня виконавча рада МВФ схвалила перерахування Україні третього кредитного траншу у розмірі 3,3 млрд дол. в рамках дворічної програми резервного кредитування (stand-by) на 16,4 млрд дол. З урахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, виділених Києву за програмою МВФ, складає 10,9 млрд дол.
У листопаді минулого року МВФ схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш в розмірі 4,5 млрд дол. Другий транш кредиту МВФ у розмірі 2,625 млрд дол. був отриманий 14 травня 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас