Shell оцінює зниження продажів нафтопродуктів АЗС України через кризу більш ніж на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell оцінює зниження продажів нафтопродуктів АЗС України через кризу більш ніж на 10%

Енергетика
402
Генеральний директор компанії "Альянс Холдинг", що експлуатує мережу автозаправних станцій Shell на території України, Вільям Козик оцінює зниження продажів нафтопродуктів на ринку країни через кризу більш ніж на 10%.
"У цілому, за нашими оцінками, по Україні ринок нафтопродуктів упав більш ніж на 10%. Особливо це стосується реалізації дизеля, тому що його споживання скоротили підприємства транспортної сфери і промисловість", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому в середу.
В.Козик також підтвердив раніше озвучені компанією плани щодо збільшення частки АЗС Shell на ринку України з 6% до 15% до 2014 року шляхом придбання як існуючих заправок, так і будівництва нових станцій.
За його словами, в 2009 році компанія вже придбала шість АЗС і планує купити ще стільки ж заправок. При цьому він відзначив, що компанія на сьогодні будує п'ять АЗС.
"Переважна частина наших АЗС - куплені. Поки ми побудували тільки одну АЗС. Зараз ми починаємо будувати п'ять заправок. Думаємо, що три з них ми закінчимо вже цього року", - додав гендиректор.
При цьому він повідомив, що в планах Shell розвивати мережу АЗС у великих містах України.
"Нам цікаві найбільші міста України і дороги, які їх з'єднують. Тобто нам цікаві Київ, Одеса, Львів, потім Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Донецьк", - сказав В.Козик.
Раніше керівництво Shell в Україні заявило про плани компанії до 2014 року довести кількість АЗС в Україні під своїм брендом до 350 од. На сьогодні Shell в Україні експлуатує 147 АЗС в 16 областях, АР Крим і Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас