Банкіри пов'язують зміцнення курсу гривні на міжбанку із проведенням НБУ валютних аукціонів для потреб юросіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пов'язують зміцнення курсу гривні на міжбанку із проведенням НБУ валютних аукціонів для потреб юросіб

Валюта
1589
Банкіри пов'язують зміцнення курсу гривні на міжбанку із проведенням Національним банком валютних аукціонів для потреб юридичних осіб. "Гривня на міжбанку зміцнюється тільки завдяки проведенню Національним банком валютних аукціонів (для потреб юросіб)", - сказав експерт Укргазбанку Олександр Охріменко.
Він відзначив, що у випадку продовження практики проведення подібних аукціонів гривня і далі буде зміцнюватися.
"На цьому тижні гривня продовжить своє зміцнення. Можливе зміцнення національної валюти до 8,3 UAH/USD", - додав банкір.
Директор департаменту казначейських операцій банку "Фінанси та Кредит" Андрій Войтенко також прогнозує подальше зміцнення гривні.
"Будь-які зрозумілі і послідовні дії Нацбанку на ринку відразу ж дають ефект. Як тільки ринок починає розуміти послідовність і логічність дій регулятора, відразу ж видно результат. Навіть при невеликому обсязі продажу Нацбанком валюти (63,7 млн. доларів 8 вересня) у порівнянні з очікуваннями (200-300 млн. доларів) ринок скоректувався майже на 50 копійок", - сказав він.
На думку експерта, гривня і далі буде зміцнюватися.
"Я думаю, що наступний рівень 8 UAH/USD. Між 8 UAH/USD і 9 UAH/USD ніяких прогнозів немає. Я очікую і подальшого зміцнення курсу гривні у випадку продовження послідовних дій регулятора", - додав Войтенко.
Банкір також не бачить причин, через які курс долара може восени або напередодні виборів вирости.
Директор з розвитку корпоративного сектору та філіальної мережі Владислав Кравець також відзначає, що зміцнення курсу гривні на міжбанку пов'язане з діями НБУ.
"Із завтрашнього дня треба формувати зовсім інший коррахунок з урахуванням нових вимог щодо резервування. Спрацював інструмент стиснення грошової маси. Також дають ефект і аукціони Національного банку", - сказав він.
Банкір відмовився прогнозувати подальшу ситуацію на міжбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас