Голова GM не даватиме рекомендацій раді директорів у справі про продаж Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова GM не даватиме рекомендацій раді директорів у справі про продаж Opel

Фондовий ринок
154
Виконавчий директор General Motors Co. Фредерік Хендерсон не даватиме конкретних рекомендацій про те, що робити з європейським підрозділом Opel на зустрічі ради директорів GM в середу, повідомляє агентство Dow Jones з посиланням на поінформовані джерела.
21 серпня Хендерсон провів з членами ради директорів нараду в режимі телеконференції, на якій розраховував отримати згоду на продаж контрольного пакета акцій Opel канадською Magna International. На цій нараді члени ради оспорили пропозиції Хендерсона та висунули питання про те, чи насправді потрібен продаж Opel.
За свідченням джерел, найвірогіднішим підсумком нинішнього засідання ради директорів GM буде рішення припинити плани продажу Opel до кінця вересня, якщо не взагалі відмовитися від них. Окрім даного питання, на зустрічі ради також обговорюватиметься проблема продажу брендів Hummer і Saturn, а також плани щодо розгортання нової крупної маркетингової кампанії.
GM розглядає питання про продаж контролю Opel або канадському постачальникові автодеталей Magna International, або бельгійському приватному інвестфонду RHJ International, а також варіанти збереження підрозділу з подальшою реструктуризацією і ліквідації Opel. Особи, котрі беруть участь у переговорах, кажуть, що ліквідація є найменш вірогідним результатом.
Заступник міністра економіки Німеччини Йохен Хоманн заявив у вівторок, що GM необхідно буде все ж таки представити надійну бізнес-стратегію, якщо вона хоче зберегти Opel за собою. Німецька газета Handelsblatt повідомила, що GM може відкласти прийняття рішення і чекати, поки відбудуться федеральні вибори в Німеччині, заплановані на 27 вересня. Для збереження в своєму складі європейського підрозділу Opel, General Motors, за даними консалтингової фірми KPMG, потрібно близько $6,1 млрд. додаткових витрат.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас