Комітет ОПЕК рекомендує міністрам зберегти обсяги видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ОПЕК рекомендує міністрам зберегти обсяги видобутку

Енергетика
109
Комітет ОПЕК з моніторингу виробництва дасть міністрам країн-членів організації, які проводять у середу чергове засідання у Відні, зберегти квоти на видобуток нафти, сказав журналістам міністр нафти Кувейту шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах, повідомило агентство Bloomberg.
За його словами, при цьому необхідно домогтися суворішого дотримання країнами-членами квот на видобуток. Він відзначив, що рівень 75% був би достатнім (зараз цей рівень складає 68%).
Комітет ОПЕК з моніторингу виробництва, до якого входять Іран, Нігерія та Кувейт, розглядає дані про попит і виробництво нафти і дає рекомендації зустрічі міністрів країн-членів.
Країни ОПЕК минулого року вдалися до рекордного скорочення видобутку, щоб підтримати ціни на нафту. Ціни на світових біржах виросли практично удвічі з грудневого мінімуму і тримаються біля позначки $70 за барель.
Президент нафтового картелю Хосе Марія Ботельо де Васконселос заявив минулого тижня, що подальше скорочення обсягів видобутку нафти поставить під загрозу відновлення світової економіки, і пообіцяв зберегти квоти. "Все вказує на те, що квоти будуть збережені без змін", - сказав він.
В останні дні за підтримку незмінності квот висловлювалися міністри нафти Катару, Кувейту та Іраку. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, одностайно прогнозують, що ОПЕК збереже квоти на видобуток нафти на рівні 24,845 млн барелів на добу (б/д).
Незважаючи на встановлену квоту, видобуток 11 країн картелю минулого місяця перевищив її на 1,21 млн і склав 26,055 млн б/д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас