GM шукає 6,1 млрд дол. для збереження Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM шукає 6,1 млрд дол. для збереження Opel

Фондовий ринок
322
Якщо американський автоконцерн General Motors все-таки вирішить зберегти в своєму складі європейський підрозділ Opel, для цього може бути потрібно від концерну до 6,1 млрд дол. додаткових витрат.
Про це йдеться в документі, підготовленому для ради директорів GM консалтинговою фірмою KPMG, передає Reuters із посиланням на копію її доповіді.
Нагадаємо, що ще в червні ц.р. General Motors оцінював вартість збереження Opel у своєму складі в 4,65 млрд дол., проте KPMG називає цю оцінку "поверхово оптимістичною".
Дводенне засідання ради директорів General Motors відбувається 8-9 вересня, воно почалося напередодні увечері за московським часом. Основна тема обговорень - доля європейського бізнесу GM. При цьому, як повідомляють інсайдери, рада директорів GM зосередилася на двох альтернативах - продаж контролю над Opel бельгійському інвестфонду RHJ International та збереження автовиробника в своєму складі. Перспективи третього варіанта, пов'язаного із заявкою російсько-канадського консорціуму Magna-Сбербанк, стають все більш туманними.
Нагадаємо, що General Motors вже декілька місяців не може визначитися з вибором інвестора для свого європейського підрозділу Opel. У травні ц.р., напередодні свого банкрутства, GM підписав меморандум про взаєморозуміння з канадською Magna, яка виступає в партнерстві зі Сбербанком. Заявку Magna від самого початку підтримали федеральний уряд Німеччини і влада земель, де розташовані заводи Opel. Але потім GM став затягувати переговори і почав схилятися до альтернативної заявки, поданої бельгійським інвестиційним фондом RHJ. Закріпилася думка, що General Motors не захотів передавати технології Opel у Росію - причому не без впливу американської адміністрації, яка володіє 60% акцій GM.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас