Ринок акцій підповз вище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій підповз вище

Фондовий ринок
165
У понеділок торги на українських фондових майданчиках відкрилися на помірковано позитивному тлі
"У п'ятницю американський ринок проігнорував слабкі дані з ринку праці і закінчив торговельну сесію зростанням основних індексів. Більшість ринків назвали досить позитивними підсумки зустрічі міністрів фінансів G20, що сприяло відкриттю азіатських і європейських фондових майданчиків у "зеленій" зоні поряд з пожвавленням сировинних ринків і зростанням нафтових котирувань. Відсутність власних ідей і невизначеність більшості місцевих гравців з вибором напрямку подальшого руху стали причиною зниження торговельної активності на українському фондовому ринку", - відзначив В'ячеслав Орлюк, інвестиційний консультант ІК Dragon Capital.
"У цілому максимальна активність протягом дня на УБ зафіксована в першу годину торгів: у цей час ринок відреагував на позитивну кон'юнктуру зовнішніх фондових ринків. Але "бичачих" настроїв вистачило тільки на відкриття ринку, надалі за відсутності активних покупок ринок до закриття коригувався", - підкреслив аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Примітно, що протягом торговельної сесії український ринок знижувався на тлі зростання європейських і російського фондових ринків. "Це свідчить про досить низький кон'юнктурний інтерес інвесторів до українського фондового ринку. Можна чекати поновлення інтересу інвесторів до фондового ринку в міру стабілізації валютного", - підкреслив Іванишин.
Індекс ПФТС досяг позначки 460,83 індексних пункту, показавши зростання за день 0,34%, при цьому акціями наторгували на 4,396 млн. грн. За показниками зростання і ліквідності в лідерах папери "Укрнафти" (+1,45%) з обсягом торгів 0,823 млн. грн.
Індекс українських акцій (UX) закрився на позначці 1161,49 пункту, показавши за день помірне зростання 0,46%. "Серед найбільш ліквідних паперів, що торгуються на Українській біржі, у лідерах зростання - акції "Стіролу" та Авдієвського коксохімічного заводу, що збільшили свою капіталізацію на 2,64% і 2,06% відповідно", - відзначив пан Орлюк. При цьому під тиском перебували акції "Луганськтепловозу" (-4,81%) і "Донбасенерго" (-1,90%). Обсяг торгів за день склав 6,883 млн. грн., була укладена 321 угода. "Найбільшу ліквідність показали акції металургійних компаній, а абсолютне лідерство - за паперами "Азовсталі" (1,184 млн. грн.).
На думку експертів, надалі на активність гравців вплинуть динаміка американських ф'ючерсів і нафтових котирувань напередодні зустрічі ОПЕК, запланованої на 9 вересня.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас