АУБ пропонує Кабміну обмежити виїзд за кордон несумлінних позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ пропонує Кабміну обмежити виїзд за кордон несумлінних позичальників

Валюта
783
Асоціація українських банків пропонує Кабінету Міністрів обмежити виїзд за кордон несумлінних позичальників і заборонити вивезення за кордон автомобілів, які перебувають у заставі.
Про це сказано в повідомленні АУБ.
Асоціація, зокрема, направила уряду кілька пропозицій щодо посилення захисту прав кредиторів.
Крім заборони на виїзд за кордон, АУБ пропонує Кабміну ініціювати зняття законодавчих перешкод для досудової реалізації заставного майна, дозволити продаж майнових прав боржників, ініціювати вдосконалення законодавства з питань банкрутства, а також урегулювати діяльність колекторських компаній.
Асоціація також пропонує вдосконалити підтримку соціально незахищених категорій позичальників при реструктуризації кредитів.
У відповідному листі до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко президент АУБ Олександр Сугоняко підкреслив, що вирішення цих проблем вимагає особистої участі Кабміну, і заявив про готовність АУБ сприяти уряду в вирішенні зазначених проблем.
Як повідомляло агентство, раніше АУБ і Міністерство юстиції заявили про намір розробити механізм заборони виїзду за кордон для фізосіб, які ухиляються від сплати кредитів фізосіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас