Підйом європейських індексів триває треті торги поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підйом європейських індексів триває треті торги поспіль

Фондовий ринок
95
Підйом європейських індексів у понеділок триває треті торги поспіль. Підтримку ринку надали рішення країн G20 не згортати стимулювання економіки, поки її зростання не стане стійким і повномасштабним, повідомило агентство Bloomberg.
Крім того, позитивом для ринку виступають очікування активізації угод зі злиттів і поглинань (M&A) серед виробників продуктів харчування, а також гірничовидобувних компаній.
Світові угоди M&A серед гірничовидобувних компаній, кількість яких упала більш ніж на 50% цього року, швидше за все, активізуються в першому кварталі 2010 року на тлі підвищення вартості металів на ознаках ослаблення рецесії в глобальній економіці. Кількість оголошених і завершених угод M&A уже в цьому кварталі зросло майже на 20% порівняно з попередніми трьома місяцями і склало близько $19 млрд проти $16 млрд.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 з відкриття торговельної сесії піднявся на 1,5%. З березневого мінімуму показник збільшився майже на 48% завдяки появі ознак ослаблення рецесії й покращенню фінансових результатів європейських компаній. На сьогодні відношення цін акцій компаній, які входять до розрахунку Stoxx 600, до їх прибутків становить 45,5 рази, що є найвищим показником з вересня 2003 року.
У когорту лідерів підвищення вартості 7 вересня входять акції найбільшого у світі виробника кондитерських виробів Cadbury, які злетіли на 38%. Британська компанія відкинула пропозицію американської Kraft Foods про купівлю за 10,2 млрд фунтів стерлінгів ($16,7 млрд).
Котирування паперів світового лідера у випуску йогуртів Danone піднялися на 3,9%, виробника замінників цукру Tate & Lyle - на 3,9%.
Ціна акцій Lonmin, третього за розмірами виробника платини у світі, зросла на 4,3% після повідомлень про те, що Xstrata розглядає можливість купівлі компанії. У статті Observer, опублікованої у вихідні, повідомлялося, що головний виконавчий директор Xstrata Мік Девіс попросив JPMorgan Chase & Co. і Deutsche Bank провести аналіз економічної доцільності угоди щодо купівлі Lonmin.
Папери BHP Billiton подорожчали на 2,4%, Rio Tinto - на 1,9%. Зростання котирувань гірничовидобувних гігантів відбувається на тлі звісток про можливе злиття їх алмазовидобувних операцій у Канаді.
Акції Deutsche Telekom зросли в ціні на 1,8%. За даними джерел, найбільша телекомунікаційна компанія Європи близька до продажу підрозділу T-Mobile UK, що надає послуги мобільного зв'язку у Великобританії.
Вартість паперів Vodafone збільшилася на 1,9%, Telefonica - на 2,4%.
Найбільша іспанська телекомунікаційна компанія Telefonica і китайський мобільний оператор China Unicom (Hong Kong) Ltd. придбають акції один одного на $1 млрд для зміцнення стратегічного альянсу. За підсумками свопа в іспанців буде 8,06% акцій китайського оператора проти нинішніх 5,38%, а в China Unicom - 0,89% Telefonica.
Крім того, аналітики Nomura Holdings поліпшили оцінку європейських телекомунікаційних компаній до "бичача" з "нейтрально". Прогноз для паперів фармацевтичних компаній також був підвищений до "бичачий" з "ведмежий".
В результаті акції Bayer подорожчали на 4,1%.
Папери страховика Fortis, що продав у жовтні 2008 року весь свій банківський бізнес, зросли на 3,1%. За даними британських ЗМІ, RSA Insurance Group заявила, що може виставити пропозицію про придбання частини бізнесу Fortis, а також американського страховика AIG.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 18:55 виріс на 45,08 пункту (1,64%) - до 2788,42 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 89,98 пункту (1,85%), склавши 4941,68 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 60,74 пункту (1,69%) - до 3659,5 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 88,49 пункту (1,64%) і становив 5472,92 пункту.
Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи ростуть під час торгів 7 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас