Тимошенко: Тарифи на транзит російського газу через територію України в 2010 р. зростуть на 50-80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Тарифи на транзит російського газу через територію України в 2010 р. зростуть на 50-80%

Енергетика
372
Тарифи на транзит російського газу через територію України в 2010 р. зростуть на 50-80%. Про це на брифінгу заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. За її словами, ціна на транзит газу, як і на його закачування, згідно із підписаним контрактом, має встановлюватися щоквартально.
"Ціна, як на транзит російського газу через територію України, як плата Україні за транзит, буде встановлюватися за формулою. І на базі цієї формули без будь-яких додаткових підписань ціна на транзит буде значно вищою за різними оцінками від 50% до 80% вищою, ніж сьогодні… Це залежатиме від ціни на нафту і нафтопродукти, тому що у формульному підході якраз ціна на транзит і ціна на газ спираються на ціну на нафту, на нафтопродукти, на газойль і на мазут", - сказала Ю.Тимошенко.
Нагадаємо, сьогодні президент РФ Дмитро Медведєв доручив голові "Газпрому" Олексію Міллеру у взаєминах з Україною дотримуватися укладеного контракту і не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через Україну. Про те, що такі пропозиції звучать із Києва, О.Міллер проінформував Д.Медведєва під час робочої зустрічі. Д.Медведєв запитав, чи передбачений пропонований Києвом новий порядок розрахунків із транзиту існуючим договором, й отримав негативну відповідь. "Тоді і не платіть! - заявив президент.
"Потрібно діяти відповідно до договору, який укладено. Ми спеціально його готували, він у муках і трудах дістався, ми за ним і працюємо", - відзначив Д.Медведєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас