Індекси в США виросли в п'ятницю на позитивній статистиці з ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в п'ятницю на позитивній статистиці з ринку праці

Фондовий ринок
90
Американські фондові індекси Dow Jones і S&P 500 піднялися в п'ятницю на 1-1,8% на позитивній статистиці з ринку праці, у лідерах зростання високотехнологічні компанії, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів ранком у понеділок демонструють зростання: вересневі контракти на S&P 500 до 8:48 набрали 0,07%, на Dow Jones до 9:00 - 0,06%.
"Спостерігається цілий ланцюжок приголомшливих даних, які значно перевершують очікування", - відзначив головний виконавчий директор Axiom Capital Management Ліам Далтон. "Все це підтримує ринок", - вважає він.
Міністри фінансів і глави ЦБ G20 заявили за підсумками зустрічі в Лондоні, що поки мають намір зберігати надзвичайні заходи підтримки економіки, щоб гарантовано забезпечити її вихід із кризи.
Передбачені G20 заходи включають скорочення залежності банків від боргового фінансування і збільшення обсягу та підвищення якості активів, які становлять банківські резерви, у міру відновлення економічного зростання.
Оптимізму інвесторів сприяли дані по ринку праці в США: кількість робочих місць у найбільшій економіці світу минулого місяця скоротилася на 216 тис. Експерти прогнозували більш істотне зниження - на 230 тис.
Хоча безробіття в США в серпні збільшилося до 9,7% порівняно з 9,4% місяцем раніше, досягши максимального значення з 1983 року, уповільнення темпів зростання цього показника є більш істотним позитивним сигналом для ринку. Скорочення кількості робочих місць було незначним за рік.
У лідерах зростання акції General Electric Co., що виросли на 3,1%.
Ринкова вартість Microsoft Corp., найбільшої у світі компанії-виробника програмного забезпечення, збільшилася на 2,1%.
Котирування акцій Ciena Corp., виробника мережного встаткування, піднялися на 5% - до $13,65, після того як Avondale Partners LLC поліпшив прогноз для його паперів до "вище ринку" з "на рівні ринку", очікуючи, що вартість акції складе $18.
Вартість паперів Novellus, що займається виробництвом устаткування для виготовлення мікрочипів, виросла на 2,9%, після заяви компанії, що її продажі в третьому кварталі можуть вирости на 55%, раніше очікувалося зростання продажів на 50%.
Крім того, акції Caterpillar Inc., найбільшого у світі виробника землерийних, транспортувальних машин і гірського встаткування, піднялися на 2,4%.
Папери іпотечних компаній Freddie Mac і Fannie Mae подорожчали на 5,4% і 7,9% відповідно, після повідомлення Нью-йоркської фондової біржі, що мінімальна вартість акцій цих компаній достатня для включення в списки учасників торгів.
Індекс Dow Jones Industrial Average у п'ятницю виріс на 96,66 пункту (1,03%) - до 9441,27 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 13,16 пункту (1,31%), склавши 1016,4 пункту.
У той же час значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 35,58 пункту (1,79%) - до 2018,78 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас