Індекси Європи виросли в п'ятницю в середньому на 1,4% після підвищення прогнозів Goldman Sachs і UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи виросли в п'ятницю в середньому на 1,4% після підвищення прогнозів Goldman Sachs і UBS

Фондовий ринок
41
Фондові індекси Європи підвищилися в п'ятницю на 1,1-1,6% після того, як аналітики Goldman Sachs Group Inc. і UBS AG поліпшили оцінку європейських ринків на кінець 2009 року, оскільки економіка відновлюється після рецесії й прибутки компаній зростають, повідомило агентство Bloomberg.
Експерти Goldman Sachs підвищили прогноз Dow Jones Stoxx 600 з 235 до 260 пунктів на кінець поточного року. Вони поліпшили також рекомендації для банківських акцій, виробників будматеріалів і продуктів харчування і понизили рейтинги паперів технологічного сектора.
На думку аналітика Goldman Sachs Пітера Оппенхеймера, хоч котирування акцій і виросли, це "не означає, що ринок не може прогресувати далі". "Інвесторам, можливо, зараз, як і зазвичай, необхідна нова інформація для того, щоб ринок рушив далі вгору, але ми вважаємо, що гарні новини з'являться", - додав він.
UBS очікує, що індекс FTSEurofirst 300 виросте до 1100 пунктів, а не до 1000, як передбачалося раніше. Експерти банку прогнозують зростання середнього чистого прибутку на акцію в Європі на 25% в 2010 році замість раніше очікуваних 15%.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 у п'ятницю піднявся на 1,4%. Зниження з початку цього тижня, таким чином, скоротилося до 1,5%. З березневого мінімуму показник підвищився на 48% завдяки появі ознак ослаблення рецесії й поліпшення фінансових результатів європейських компаній. У цей час співвідношення цін акцій компаній, що входять у розрахунок Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 44,7 рази, що близько до найвищого показника з вересня 2003 року.
Ціна акцій Lonmin, третього за розмірами виробника платини, виросла в п'ятницю на 9,4%. Аналітики Exane BNP Paribas підвищили рекомендацію для них до "вище ринку" з "нижче ринку", відзначивши ймовірність того, що швейцарська Xstrata може купити Lonmin. Котирування паперів Xstrata збільшилися на 1,9%.
Експерти Morgan Stanley підвищили оцінку акцій Kazakhmys до "вище ринку" з "на рівні ринку", у результаті чого папери найбільшого виробника міді в Казахстані подорожчали на 3,6%.
Папери Daimler AG, одного з найбільших виробників автомобілів класу "люкс", подорожчали на 5,1%. Головний виконавчий директор компанії Дітер Цетч сказав, що Daimler не планує скорочувати робітників і зможе зменшити витрати, заплановані раніше на 2009 рік, понад 4 млрд євро.
Котирування акцій PSA Peugeot Citroen піднялися на 7,3% на тлі повідомлення, що французький автогігант розширить співробітництво з Mitsubishi Motors у сфері виробництва електромобілів. Крім того, аналітики UBS поліпшили рекомендації для Peugeot до "нейтрально" з "продавати".
Акції Deutsche Telekom подорожчали на 3% після повідомлення Financial Times, що найбільша телекомунікаційна компанія Європи почала переговори з Vodafone Group Plc, France Telekom SA і Telefonica SA про продаж свого британського підрозділу T-Mobile.
Після поліпшення Goldman Sachs рекомендацій для банківського сектора Європи акції німецького Commerzbank додали в ціні 4,7%, швейцарського Credit Suisse - 2,3%.
Ринкова вартість другого за розмірами виробника спорттоварів у Європі Puma AG збільшилася на 5,1%, після того як аналітики HSBC Holdings Plc. підвищили оцінку акцій компанії до "вище ринку" з "на рівні ринку".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас