МВФ: В Україні відсутні фундаментальні економічні причини для різкого знецінення нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: В Україні відсутні фундаментальні економічні причини для різкого знецінення нацвалюти

Валюта
1737
В Україні відсутні фундаментальні економічні причини для різкого знецінення національної валюти. Про це заявила глава місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбазіолу в інтерв'ю Reuters.
Вона вважає, що гривня слабшає через політичну невизначеність і нечітку економічну політику. "Якщо прибрати такі фактори як поведінка, очікування і подібне, то чи можна говорити, що зовнішньоторговельний баланс створює передумови для зміни валютного курсу? В даний час - ні", - зазначила вона. "Я не закликаю людей, які йдуть на президентські вибори, стати друзями. Але коли країна в кризі, повинно бути як мінімум взаєморозуміння, що необхідно зробити. Такого немає. Кожен намагається зашкодити іншому", - зазначила вона.
За її словами, МВФ і уряд погодили прогноз зростання ВВП України у 2010 р. на 3,0% в порівнянні з очікуваним за підсумками 2009 р. падінням на 13-14%. Є також домовленість, що дефіцит не повинен перевищити 4,0% від ВВП.
За її словами, Україні необхідно терміново провести структурні реформи в енергетичному секторі. У цьому плані допоможуть кроки з реструктуризації зовнішнього боргу "Нафтогазу" за умови згоди інвесторів. А також - підвищення для населення та комунального сектора цін на природний газ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас