ЗМІ: Без російського газу Польщі загрожує криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Без російського газу Польщі загрожує криза

Енергетика
332
У Польщі ймовірна енергетична криза у випадку, якщо до кінця жовтня не буде укладений новий договір про постачання російського газу, пише Rzeczpospolita. Видання нагадує, що двосторонні переговори про постачання в Польщу російського газу, що тривали вже кілька місяців, на найближчі роки зайшли в тупик.
"У листопаді ми будемо змушені оголосити про зниження поставок споживачам. Це означає, що обмеження торкнуться, насамперед, промислових підприємств, яким буде забезпечений лише мінімальний рівень поставок газу" - сказав Rzeczpospolita колишній голова польського газового монополіста – компанії Pgnig SA Анджей Липко.
Обмеження обсягів поставок газу торкнеться, насамперед, підприємств нафтохімічного, хімічного, металургійного секторів, наводить текст статті Polskie Radio.
"Без додаткових поставок ми будемо змушені заощаджувати газ, який знаходиться в наших підземних газосховищах для того, щоб у першу чергу забезпечити безперебійні поставки населенню", - заявляє нинішній голова Pgnig SA Міхал Шубський.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас