Банкір: Відновити кредитування реального сектору банкам заважає нестабільність економіки і побоювання втратити ліквідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Відновити кредитування реального сектору банкам заважає нестабільність економіки і побоювання втратити ліквідність

Кредит&Депозит
425
Відновити кредитування реального сектору банкам заважає нестабільність управління економікою, відсутність системності в роботі державних і законодавчих органів, побоювання фінустанов втратити ліквідність і опинитися в ситуації виживання. Про це заявив голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.
Банкір відзначив, що в реальному секторі простоюють значні виробничі потужності, різко погіршилася платіжна дисципліна, почастішали випадки розірвання контрактів, що, в свою чергу, впливає на строки та обсяги виконання підприємствами своїх зобов’язань перед банками.
"Звідси - високі ризики кредитування, які посилюються тим, що сьогодні правильно оцінити як кредитний проект, так і заставу досить складно. Ринкові умови в сегментах, у яких працюють підприємства, дуже мінливі, а на товарні ринки впливають значні коливання світового попиту та пропозиції", - пояснив він.
За словами банкіра, позичальники сьогодні стали менш надійними, і внаслідок зниження їхньої платоспроможності банки почали побоюватися за свій капітал і вибрали стратегію скорочення кредитних портфелів з тим, щоб зменшити норму вимог до достатності капіталу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас