Безробіття у США в серпні перевищило прогноз, падіння числа робочих місць було меншим від очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у США в серпні перевищило прогноз, падіння числа робочих місць було меншим від очікувань

Валюта
345
Безробіття в США в серпні збільшилося до 9,7% у порівнянні з 9,4% місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці.
Аналітики очікували менш значного зростання - до 9,5%.
Число робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилося на 216 тис. Експерти прогнозували більш істотне зниження - на 230 тис.
Згідно з переглянутими даними, у липні цей показник зменшився на 276 тис., а не на 247 тис., як було оголошено раніше.
Таким чином, безробіття досягло максимального рівня з 1983 року. Однак скорочення кількості робочих місць було найменш значним за рік.
Підвищення безробіття підтверджує думку міністра фінансів США, що поки рано говорити про згортання заходів щодо стимулювання економіки.
"Процес зцілення ринку праці болісно повільний, - відзначає головний економіст по США Maria Fiorini Ramirez Inc. Джошуа Шапіро. - Ми очікуємо, що поліпшення буде залишатися дуже повільним".
Число робочих місць у виробничому секторі скоротилося в серпні на 63 тис., у сфері послуг - на 80 тис., зокрема, фінансовий сектор втратив 28 тис., рітейлери - 9,6 тис.
У державному секторі кількість робочих місць зменшилася на 18 тис.
Середня погодинна оплата праці в США виросла в порівнянні з липнем на 0,3% і на 2,6% до серпня минулого року, склавши $18,65. Аналітики прогнозували збільшення цих показників відповідно на 0,1% і 2,2%.
З початку рецесії в грудні 2007 року кількість робочих місць у США скоротилася приблизно на 6,9 млн - це найсильніший спад із часів Другої світової війни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас