Член Ради НБУ: У разі звільнення Стельмаха політика НБУ не зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член Ради НБУ: У разі звільнення Стельмаха політика НБУ не зміниться

Валюта
948
У разі звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України політика Нацбанку не зміниться. Таку думку висловив РБК-Україна член Ради НБУ, директор Інституту економічного прогнозування НАНУ Валерій Геєць, коментуючи заяву Президента про "вжиття крайніх заходів" у разі продовження емітування гривні Нацбанком для фінансування дефіциту бюджету.
"У нинішніх політичних реаліях, Національний банк виконуватиме ті рішення, які визначені вищими органами державної влади. Поки про якусь самостійність Нацбанку не йдеться", - говорить експерт.
Він відзначив, що додаткова емісія гривні, яку проводить Національний банк і яку так розкритикував Президент, направлена на виконання рішення Верховної Ради про фінансування Євро-2012. "НБУ повинен виконувати рішення законодавчого органу", - говорить Геєць. "І лише з відходом від цього так званого "політичного циклу" НБУ зможе здійснювати свою самостійну політику", - додав експерт.
На його думку, саме політична нестабільність є основною причиною стрімкого падіння курсу національної валюти. "В даному випадку проблема валютно-курсової стабільності визначається, перш за все, політичною кризою. Вона формує недовіру і масову втечу населення і відповідних суб'єктів господарювання від гривневих заощаджень в доларові", - говорить експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас