Кабмін склав план виселення Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін склав план виселення Януковича

Казна та Політика
2107
Учора на засіданні Кабінету Міністрів обговорювалося питання про повернення в держвласність резиденції "Межигір’я", у якій з 2003 року проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
Заступник міністра юстиції Євген Корнійчук (доповідав на засіданні уряду з цього питання) повідомив, що його відомство готується направити позови в кілька судів, щоб повернути дачу у власність держави. Однак, за його словами, останнім бенефіціарієм у даному питанні є юридична особа, а не приватна. Отже, юридично дача все-таки не у власності лідера "регіоналів".
Втім, Кабмін не обмежиться одними лише позовами в питанні повернення "Межигір’я". Як стало відомо, у керівництві Кабміну обговорювався варіант силового захоплення дачі. "Можливо, повториться ситуація, яка мала місце з колишнім офісом НАК "Надра України", - відзначив співрозмовник. Нагадаємо, у минулу п'ятницю будівлю на вулиці Володимирській, 34/9, (також відчужену під час прем'єрства Януковича) передали на відповідальне зберігання від кіпрської компанії Zentax Limited представникам держави. Проведення даної процедури забезпечили кілька десятків міліціонерів і бійців "Беркута", які проникли в приміщення, виламавши вікна.
Донедавна ця вілла належала фірмі "Танталіт". Вона купила "Межигір’я" у компанії "Медінвесттрейд", яка, у свою чергу, виміняла фешенебельний об'єкт у держави на дві будівлі в столиці. На місці урядової резиденції новий власник збирався звести Центр сімейного відпочинку і здоров'я. Недавно Янукович зізнався, що викупив дачу.
Ольга Василевська
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас