НБУ пропонує Кабміну рятувати банки кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пропонує Кабміну рятувати банки кредитами

Кредит&Депозит
2060
Національний банк розробив стратегію роботи із проблемними банками. Про це заявив голова дирекції з банківського регулювання і нагляду Нацбанку Василь Пасічник в ексклюзивному інтерв'ю газеті "Дело".
"Вона (стратегія) передбачає кілька напрямків: перше – оздоровлення проблемних системних банків, таких, як "Надра" Укрпромбанк, друге – оздоровлення невеликих банків", - повідомив Пасічник.
Для оздоровлення банків передбачені різні інструменти. По-перше, це робота із власниками банків, у яких є ресурси для фінансової підтримки банків. За словами Пасічника, якщо в діючих акціонерів такої можливості або бажання нема, починається пошук нових інвесторів.
Крім того, ведеться робота з урядом, який може підтримати банки за рахунок державних коштів. "18 серпня ми надали в Кабмін документ, що регулює порядок надання допомоги проблемним несистемним банкам. У цьому випадку ми пропонуємо уряду допомагати таким банкам на поворотній основі, тобто не через входження в капітал, а шляхом виділення кредиту, субординованого боргу", - заявив голова дирекції з банківського регулювання і нагляду НБУ.
Для зовсім поганої ситуації, коли існує загроза ліквідації банку, як варіант оздоровлення, НБУ розглядає операції з токсичними активами проблемних банків, що передбачає участь санаційного банку. "Над його створенням зараз і працюємо", - додав Пасічник.
Нагадаємо, на даний момент офіційно проблемними банками вважаються 14 фінустанов. Три з них уже рекапіталізовані державою.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас