Індекси в США зросли в четвер на акціях роздрібних мереж і Alcoa, ф'ючерси в п'ятницю знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в четвер на акціях роздрібних мереж і Alcoa, ф'ючерси в п'ятницю знижуються

Фондовий ринок
125
Американські фондові індекси Dow Jones і S&P 500 піднялися в четвер на 0,7-0,9% на фоні гарної звітності компаній, що володіють мережами роздрібної торгівлі, і слідом за підвищенням фондового ринку Китаю, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів уранці в п'ятницю демонструють зниження: вересневі контракти на S&P 500 до 8:06 втратили 0,09%, на Dow Jones до 8:05 - 0,12%.
"Корпоративні прибутки і надалі продовжать приємно дивувати інвесторів", - так гадає аналітик Haverford Trust Co. Хенк Сміт. "Щодо фундаментальних показників, ми не вважаємо, що ринок випередив самого себе", - додав він.
Котирування акцій Costco Wholesale Corp., однієї з найбільших у США роздрібних мереж, виросли на 8,6%. Оптимізму інвесторів сприяла звітність компанії: продажі магазинів, відкритих не менше року тому, знизилися в серпні на 2%, аналітики очікували скорочення на 5,6%.
Папери компанії роздрібної торгівлі одягом Gap подорожчали на 7,6%. Продажі в магазинах, відкритих більше року тому, впали на 3%, що виявилося краще від прогнозів, котрі свідчили про падіння на 6,7%.
Китайський індекс Shanghai Composite 3 вересня злетів на максимальну величину за півроку - на 4,8%. Це підсилило очікування, що економічне зростання в КНР спричинить підвищення попиту на сировину. В результаті вартість кольорових металів збільшилася в четвер.
"Якщо Китай продовжить зростання, це буде двигуном для всього світу", - вважає старший віце-президент Paradigm Capital Management Джонатан Вайорст.
Крім того, найбільший виробник алюмінію в США Alcoa поліпшив прогноз споживання алюмінію на 2009 рік, відзначивши значний попит, підтримуваний реалізованою Китаєм програмою стимулювання економіки. Котирування акцій компанії збільшилися на 3,3%.
Підтримку ринку надали також дані про збільшення ділової активності в сфері послуг США. Індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) у серпні піднявся до 48,4 пункту в порівнянні з 46,4 пункту місяцем раніше. Експерти прогнозували зростання всього до 48 пунктів.
Перевищення індексом позначки 50 пунктів свідчить про збільшення ділової активності в сфері послуг, тоді як значення індексу 50 пунктів і нижче свідчить про її погіршення.
Досягнення ISM Non-Manufacturing максимальної позначки за 11 місяців говорить про уповільнення темпів спаду ділової активності в американській сфері послуг і свідчить про вихід економіки країни з найгіршої рецесії з часів Великої депресії.
"Економіка ввійшла в період відновлення, але воно не буде відбуватися за рахунок споживачів. Споживчі видатки не будуть виглядати хорошими, доки рівень безробіття не стабілізується і не почнеться новий набір співробітників", - відзначає директор Moody's Economy.com Джозеф Брусуелас.
У той же час дані по ринку праці були негативними. Число американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, зменшилося минулого тижня на 4 тис. - до 570 тис., тоді як аналітики очікували скорочення кількості звернень на 6 тис.
Чисельність американців, що продовжують одержувати допомогу з безробіття, збільшилася за тиждень, що завершився 23 серпня, на 92 тис. - до 6,234 млн осіб. У той же час експерти прогнозували скорочення на 3 тис.
Опубліковані дані, втім, свідчать про те, що компанії продовжують концентруватися на скороченні видатків для того, щоб залишатися на прибутковому рівні. Звільнення є однією з причин, через яку економісти очікують повільного зміцнення споживчих видатків, на які припадає близько 70% ВВП США.
Гірше від ринку виглядали папери найбільшої будівельної компанії штату Нью-Джерсі Hovnanian Enterprises Inc. Їх вартість обвалилася на 13% після публікації звітності за третій фінквартал, яка виявилася гіршою від очікуваної.
Індекс Dow Jones Industrial Average у четвер виріс на 63,94 пункту (0,69%) - до 9344,61 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 8,49 пункту (0,85%), склавши 1003,24 пункту.
У той же час значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 16,13 пункту (0,82%) - до 1983,2 пункти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас