Восени ціни на житло знову повернуться на "дно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени ціни на житло знову повернуться на "дно"

Нерухомість
3266
До кінця осені вартість вторинного житла в Києві вийде на рівень лютого-березня цього року, коли ціни на квартири були мінімальні і досягли так званого "дна"
Протягом наступних двох-трьох місяців ціни будуть опускатися на 1-1,5%, вважає президент Союзу спеціалістів з нерухомості України (ССНУ) Олександр Рубанов.
За його словами, ціни на ринку житла цього року розвиваються хвилеподібно: сильний спад на початку року, незначне зростання наприкінці весни, у перший місяць літа, потім затишшя і зараз до кінця осені - знову спад.
"Якщо червень-липень ми спостерігали продовження активності, то серпень характерний повною відсутністю інтересу до ринку нерухомості з усіх боків. Попит близький до нуля й активність на ринку вкрай низька. Ажіотаж і підігрів ринку ми в рахунок не беремо", - заявив Рубанов.
На думку ріелтора, зараз говорити про падіння або зростання вартості житла важко, оскільки немає ринку, який би утворював ціну.
Нагадаємо, що за даними ССНУ, за тиждень з 21 по 28 серпня середня вартість житлових квартир у Києві практично не змінилася. При цьому цінове очікування залишається на негативному рівні - мінус 2,5% на місяць.
У той же час, за даними компанії "SV Development", за місяць із 1 серпня по 1 вересня 2009 року квартири в Києві подешевшали до $1 513 за кв.м. Середня ціна продажу 1-3 кімнатних квартир на вторинному ринку знизилася на 0,45% ($7) до $1 513 за 1 кв.м.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас