Індекси в США впали в середу 4-й день поспіль на слабкій статистиці, ф'ючерси дорожчають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали в середу 4-й день поспіль на слабкій статистиці, ф'ючерси дорожчають у четвер

Фондовий ринок
63
Американські фондові індекси знизилися в середу на слабкій статистиці по ринку праці й замовленнях промислових підприємств США, повідомляє агентство Bloomberg. Індекси впали четверту сесію поспіль, чого не було з травня.
Ф'ючерси на індекси США дорожчають у четвер, до 8:23 підйом їхніх котирувань становить у середньому 0,1%.
Відповідно до звіту дослідницької компанії ADP Employer, число робочих місць у країні знизилося в серпні на 298 тис. Цей показник перевершив очікування експертів, що прогнозували зменшення всього на 250 тис.
Замовлення промислових підприємств США в липні зросли четвертий місяць поспіль. Проте підйом, що склав 1,3%, не виправдав прогнозів ринку, що становили в середньому 2,2%.
"Зараз все не так райдужно, - відзначає керуючий 1st Source Investment Advisors Джейсон Купер. - З огляду на недавнє ралі на ринку, інвестори обережні щодо того, чи є воно стійким".
Фондовий індекс S&P 500 зріс на 47% з 12-річного мінімуму, зафіксованого шість місяців назад. Відношення котирувань акцій, що входять у розрахунок цього індикатора, до їхніх прибутків дорівнює 19, що є максимумом з липня 2004 року.
"Після сильного ралі прийшов час перепочити, - розповідає стратег Clariden Leu AG у Цюріху Сандро Роса. - Акції більше не є дешевими, і корпоративні прибутки повинні зростати, щоб виправдати поточний рівень цін паперів".
Відповідно до протоколу серпневого засідання Комітету з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США, керівники американського ЦБ усе більше впевнені в тому, що різкий спад ділової активності в країні наближається до кінця, у той же час вони сумніваються в темпах пожвавлення економіки.
"Більшість учасників (засідання) вважали, що економіка, скоріше за все, буде повільно відновлюватися протягом другого півріччя, але, на їхню спільну думку, вона залишається уразливою до негативних шоків", - йдеться в протоколі.
На цьому тлі значно подешевшали акції банків. Ціна паперів Bank of America знизилася на 1,1%, SunTrust - на 1,1%, Huntington Bancshares - на 7,1%.
Вартість акцій Walt Disney Co. опустилася за підсумками торгів у середу на 1,1%, General Electric - на 1,1%.
Слабкі дані по замовленнях промислових підприємств привели до зниження котирувань паперів Masco Corp., Norfolk Southern Corp. і Deere & Co. Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять акції машинобудівних компаній, опустився до закриття ринку на 0,5%.
Папери D.R.Horton, найбільшої будівельної компанії США за обсягами продажів, упали в ціні на 6% після зниження аналітиками рекомендацій для акцій компанії до "продавати" з "нейтрально". На думку експертів, вартість акцій значно випереджає базові для будівельного сектора фактори.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 29,93 пункту (0,32%) - до 9280,67 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 3,29 пункти (0,33%), склавши 994,75 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 1,82 пункту (0,09%) - до 1967,07 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас