Фондові площадки АТР у "плюсі" у вівторок на зростанні промвиробництва в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові площадки АТР у "плюсі" у вівторок на зростанні промвиробництва в Китаї

Фондовий ринок
81
Фондові площадки Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють зростання у вівторок на підвищенні промвиробництва в Китаї найшвидшими темпами за 16 місяців і на квартальних результатах Hon Hai Precision Industry Co., що перевищили очікування, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 0,3% з відкриття торгів - до 113,70 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 додав 0,5%.
Зростання промислового виробництва в Китаї прискорилося в серпні в порівнянні з попередніми місяцями, свідчить опублікований у вівторок індекс менеджерів закупок.
Офіційний показник, що розраховується Федерацією логістики й закупок КНР, піднявся до 54 пунктів з 53,3 пункти в липні й 53,2 пункти в червні, економісти пов'язують це насамперед з ефективністю вжитих державою заходів щодо стимулювання економіки та зростанням обсягів її кредитування. Зросли всі складові індексу: показники обсягу випуску продукції, обсягу замовлень, зайнятості.
Китайський індекс Shanghai Composite зріс на 0,4%.
"Не бачу, чому ринок акцій повинен згорнутися, - відзначив Х’єм До з Baring Asset Management (Asia) Ltd. у Гонконгу. - У Китаї не спостерігається зворотнього ходу, зберігається тенденція зростання. На високотехнологічні компанії, у першу чергу на Тайвані й у Південній Кореї, добре впливає відновлення економіки".
Вартість акцій найбільшого світового виробника електроніки по ліцензії Hon Hai Precision підскочила на 6,3% - до 118 нових тайваньських доларів. Goldman Sachs поліпшила оцінку акцій компанії на 4,7% - до 135 нових тайваньських доларів.
Чистий прибуток тайваньської компанії, що збирає iPhone для Apple, за другий квартал зріс на 27% - до 15,1 млрд нових тайваньських доларів ($459 млн). Аналітики очікували підвищення показника до 11,7 млрд нових тайваньських доларів.
Котирування цінних паперів Samsung Electro-Mechanics Co., що виробляє електронні компоненти, піднялися на 5,5% - до 94,2 тис. вон, тому що Woori Investment & Securities поліпшила прогноз ціни її акцій з 83 тис. вон до 110 тис. вон.
Ціна паперів третьої за величиною гірничодобувної компанії світру Rio Tinto Group, яка минулого року отримала 19% виручки від операцій з Китаєм, підвищилася на 1,2%. Світовий лідер видобувного сектора BHP Billiton Ltd. збільшив капіталізацію на 0,5%.
Курс акцій японського виробника скляної продукції для автомобілів, сонячних панелей і засклення будинків Nippon Sheet Glass Co. зріс на 3,4%, оскільки Nikkei прогнозує, що продаж скла для сонячних елементів у квітні-вересні збільшиться на 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас