Індекси США в понеділок знизилися на побоюваннях надмірності ралі, але ф'ючерси у вівторок ростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США в понеділок знизилися на побоюваннях надмірності ралі, але ф'ючерси у вівторок ростуть

Фондовий ринок
74
Американські фондові індекси знизилися в понеділок на 0,5-1% на побоюваннях, що значний підйом ринку останнім часом випереджає прогнози темпів відновлення економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Втім котирування ф'ючерсів у перший день осені показують позитивну динаміку: вересневі контракти на S&P 500 до 8:16 додали 0,21%, на Dow Jones - 0,22%.
Зниження фондових індикаторів 31 серпня було відзначено в різних країнах світу, при цьому лідером падіння виступив Китай. Індекс Shanghai Composite рухнув за день на 6,7%, найбільше зниження з червня 2008 року, на побоюваннях, що скорочення обсягів кредитування спричинить сповільнення темпів росту ВВП КНР.
"Китай і США економічно зараз дуже пов'язані. Їх фондові ринки, вочевидь, будуть іти разом", - так вважає фондовий управляючий Thrivent Asset Management Майкл Бінгер.
Вартість акцій алюмінієвого гіганта Alcoa впала в понеділок на 3,6%, що стало рекордним зниженням серед компаній з Dow Jones. Папери виробника міді й золота Freeport-McMoRan Copper & Gold подешевшали на 3,8%.
Котирування акцій Exxon Mobil опустилися на 1,4%.
Це було зумовлено найсильнішим зниженням вартості міді за останні два місяці, а також тим, що ціна нафти втратила майже $3 і впала нижче позначки $70 за барель. Індекс Reuters/Jefferies CRB, у розрахунок якого входять 19 видів сировини, втратив у понеділок 1,6%.
Акції AIG подешевшали на 9,8%, причому зниження було зафіксовано вперше за десять торгових сесій. У серпні ціна паперів страхової компанії збільшилася більш ніж утричі, і аналітики вважають, що таке зростання незрозуміле й надмірне.
Вартість акцій Morgan Stanley опустилася за підсумками торгів на 1,9%. Аналітики Bank of America погіршили рекомендації для паперів банку до "нейтрально" з "купувати", відзначивши, що зростання котирувань було надто значним.
Walt Disney заявила про покупку Marvel Entertainment Inc., що випускає комікси, за $4 млрд, після чого акції Walt Disney подешевшали на 3%. У той же час котирування паперів Marvel злетіло на 25%.
Папери Baker Hughes упали в ціні на 9,6% на повідомленні, що одна з найбільших у світі нафтосервісних компаній купує BJ Services, що також працює в цій сфері, за $5,5 млрд.
Як повідомили в компанії, Baker Hughes оплатить угоду грошима й акціями. За кожну звичайну акцію BJ Services її власники отримають 0,4 акції Baker Hughes і $2,69 готівкою. Запропонована Baker Hughes ціна перевищує вартість акцій BJ Services на закриття ринку 28 серпня на 16,3%.
Зниження котирувань на Нью-Йоркській фондовій біржі 31 серпня було зафіксовано в п'яти акцій з кожних шести, що стало найзначнішим "розпродажем" за останні два тижні.
Індекс Dow Jones Industrial Average у понеділок знизився на 47,92 пункту (0,5%) - до 9496,28 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 8,31 пункту (0,81%), склавши 1020,62 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 19,71 пункту (0,97%) - до 2009,06 пункту.
За підсумками серпня в цілому Dow Jones збільшився на 3,5%, S&P 500 - на 3,4%. Найкращий підйом продемонстрували акції фінансових компаній. Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять їх акції, за місяць додав 13%.
З початку поточного року підвищення Dow Jones становить 8,2%, S&P 500 - 13%. Індекс Nasdaq додав цього року 27,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас