Кабмін заборонив відчужувати майно "Надра України" без свого дозволу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив відчужувати майно "Надра України" без свого дозволу

Казна та Політика
232
Кабінет Міністрів заборонив відчужувати майно Національної акціонерної компанії "Надра України" без відповідного дозволу уряду.
Про це сказано в постанові Кабміну № 905 від 26 серпня.
Цим документом уряд вніс зміни в устав НАКу, згідно яким компанії заборонено здійснювати будь-які дії щодо майна, у тому числі пакетів акцій, переданого засновником в її статутний капітал, наслідком яких може стати його відчуження, без відповідного рішення Кабміну.
Також, відповідно до нової редакції уставу "Надра України", майно компанії не може бути предметом застави без дозволу уряду.
Як повідомляло агентство, 19 серпня колишній голова правління "Надра України" Едуард Ставицький, керуючись рішенням суду (від 4 серпня), зайняв приміщення компанії та поновив наказом себе на посаді.
20 серпня на позачерговому засіданні уряду на виконання того самого рішення суду відновило Ставицького на посаді й відразу його звільнило.
Прем'єр-міністр назвала дії екс-керівника НАКу рейдерським захопленням, здійсненим при сприянні членів Партії регіонів.
26 серпня Кабінет Міністрів вирішив повернути у власність "Надра України" приміщення в Києві по вул. Володимирській, 34 і Золотоворітській, 9, які раніше належали НАКу й були відчужені в 2007 році, коли прем'єр-міністром був Віктор Янукович.
"Надра України" займається геологорозвідкою надр і здійснює інвестиційні проекти в геологорозвідувальній галузі на території України.
До складу компанії входять 14 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств.
100% акцій компанії закріплено в держвласності (Міністерство охорони навколишнього середовища).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас