Експерт: В Україні існує загроза зриву бюджетного процесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні існує загроза зриву бюджетного процесу

Казна та Політика
611
В Україні існує загроза зриву бюджетного процесу. Таку думку РБК-Україна висловив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.
"Загроза зриву бюджетного процесу існує і багато в чому це буде питання не пов'язане з боротьбою за бюджет, як за такий, скільки за переслідування своїх цілком конкретних інтересів, пов'язаних з основним фінансовим документом країни", - сказав він.
При цьому експерт вказав і на політичний аспект бюджетного процесу. "Ми на сьогоднішній день маємо в парламенті 5-7 людей, які офіційно заявили про своє прагнення балотуватися в президенти, то зрозуміло, що кожний з них буде використовувати можливості бюджетного процесу для того, щоб підвищити свій політичний рейтинг", - вважає він.
Крім того Бураковський відзначив, що бюджетний процес в умовах кризи завжди є важким. "У кризовому бюджеті не враховуються інтереси багатьох людей і, у зв'язку з обмеженням коштів, політична і підкилимна боротьба буде дуже жорстокою", - прогнозує експерт.
Також він нагадав, що у випадку зриву бюджетного процесу в законодавстві існують норми, що дозволяють уряду діяти наступного року в межах старого бюджету. "Але в нинішніх умовах це є неприйнятним, хоча б виходячи з фактів співробітництва з Міжнародним валютним фондом. Навряд чи Фонд буде задоволений, якщо ми увійдемо в новий рік без бюджету", - застерігає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас