Заступник міністра фінансів КНР: Китайська економіка стабілізується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник міністра фінансів КНР: Китайська економіка стабілізується

Казна та Політика
164
У цей час китайська економіка завдяки активній фінансовій і вільній монетарній політиці загалом стабілізується, що дозволить йому зберегти "унікальне зростання". Таку думку висловив заступник міністра фінансів Лі Юн на другому закритому щорічному засіданні старших фінансових директорів журналу "Синьлицай".
За словами економіста, китайська фінансова політика, що реалізується в п'яти основних напрямках, уже приносить результати. Ця політика базується, по-перше, на розширенні урядових публічних інвестицій і сприянні споживчому попиту, по-друге, на стимулюванні реформи оподатковування та введення структурного зниження норми стягнення податків, по-третє, на регулюванні структури розпорядження доходами громадян і підвищення норми доходів у малозабезпечених шарів населення, по-четверте, на подальшій оптимізації структури фінансових видатків і по-п'яте, на всілякій підтримці науково-технічних інновацій, енергозбереження і скорочення енерговитрат.
При цьому економіст відзначив, що на шляху відновлення існує кілька невизначених факторів, тому що основа економічного відновлення залишається неміцною, зовнішній попит різко скорочується, економічна структура Китаю залишається нераціональною. Крім того, модель споживання розвинених країн змінюється, а обсяг валютної емісії у світовому масштабі збільшився, що ускладнює перспективи розвитку.
На його думку, для того щоб подолати ці нові виклики в майбутньому Китай повинен культивувати "нові стартові напрямки економічного зростання". Зокрема, приділяти більше увагу на просування процесу регулювання структури, активізацію енергозбереження та екологічної охорони.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас