Путін: Повертати банкам освітні кредити буде держава — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Повертати банкам освітні кредити буде держава

Кредит&Депозит
253
Уряд Росії поверне банкам втрати, у випадку неповернення учнями вузів освітніх кредитів, заявив сьогодні на нараді з питання підготовки освітніх установ до початку навчального року прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
Путін повідомив про експеримент з держпідтримки розвитку системи освітніх кредитів для студентів вищих навчальних закладів. Тепер учні, за умови гарної успішності, зможуть розраховувати на відстрочку платежів по основній сумі кредиту на весь термін навчання у вузі. Держава також має намір субсидіювати процентну ставку за освітніми кредитами у розмірі 3/4 від ставки рефінансування ЦБ. Крім того, не буде таких вимог до позичальника, як застава або поручительство.
Путін також уточнив, що уряд збереже субсидії регіонам на виплату винагороди педагогам за класне керівництво, більше того, буде врахована така обставина, як процентні надбавки за стаж роботи в умовах Крайньої Півночі і в інших районах з особливими кліматичними умовами.
Що стосується готовності освітніх установ до початку нового навчального року, прем'єр відзначив, що найменший відсоток готовності на кінець серпня був відзначений у Свердловській області (76%), республіках Бурятія та Комі (81%), Камчатському (74%) і Забайкальському (81%) краях.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас