Фондові індекси в Азії зростають на підвищенні сировинних цін і прибутку Dell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в Азії зростають на підвищенні сировинних цін і прибутку Dell

Фондовий ринок
68
Азіатські фондові індекси зростають у п'ятницю на підвищенні сировинних цін і прибутку, що перевершило очікування, Dell Inc., повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 0,4% з відкриття торгів - до 113,43 пункту. Приріст показника з початку тижня становить 2,5%.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 0,3% напередодні парламентських виборів у Японії, які відбудуться 30 серпня. Експерти прогнозують розгромну поразку правлячої Ліберально-демократичної партії, що знаходилася при владі майже постійно з 1955 року.
Австралійський індекс S&P/ASX 200 виріс на 0,4%, південнокорейський Kospi - також на 0,4%.
Прибуток і виторг американської Dell, другого за розмірами світового виробника персональних комп'ютерів, перевершили очікування аналітиків. Чистий прибуток компанії за II квартал знизився на 23% - до $472 млн, або 24 цента на акцію, виторг упав на 22% - до $12,8 млрд. Аналітики очікували прибуток у розмірі 22 центів на акцію, виторг - $12,6 млрд.
Котирування акцій японської нафтової компанії Inpex Corp. виросли на 1,9%
Вартість паперів третього за розмірами виробника ПК у світі Acer Inc. збільшилася на 3,1%.
Casio Computer Co. додала 6,9% з відкриття торгів у Токіо після того, як у ЗМІ пройшло повідомлення про злиття операцій компанії в сфері мобільного зв'язку з активами NEC Corp. і Hitachi Ltd.
Ціна паперів найбільшої австралійської мережі магазинів із продажу електроніки Harvey Norman Holdings Ltd. злетіла на 16%.
Китайські акції дешевшають у вівторок на торгах у Шанхаї й Гонконгу через побоювання, що заходи уряду щодо скорочення темпів зростання кредитування і надлишкових виробничих потужностей у деяких галузях сповільнять розвиток економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас