Фіндиректор Stanford Financial Девіс визнав себе винним у причетності до створення фінансової піраміди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіндиректор Stanford Financial Девіс визнав себе винним у причетності до створення фінансової піраміди

Кримінал
419
Колишній фінансовий директор Stanford Financial Group Джеймс Девіс визнав себе винним у причетності до створення шахрайської схеми на $7 млрд, під час реалізації якої були ошукані близько 30 тис. інвесторів, повідомила The Wall Street Journal з посиланням на повідомлення федерального суду США.
Як відзначається в публікації, Дж.Девіс погодився співробітничати зі слідством у справі, порушеній відносно голови Stanford Financial Group, техаського мільярдера Аллена Стенфорда. На засіданні суду в Х'юстоні окружний суддя Девід Хіттнер заявив, що слухання в справі Дж.Девіса пройде 20 листопада, але може бути перенесено у зв'язку з розглядом справи Стенфорда.
Разом з тим по закінченню засідання Хіттнер повідомив, що Стенфорд у четвер через тахікардію був переведений з під варти у федеральному ізоляторі в лікарню в Корноу, штат Техас.
Раніше американський телеканал Fox News повідомив, що Стенфорду був наданий державний захисник, тому що всі активи мільярдера заморожені.
Мільярдер Стенфорд, якого Комісія із цінних паперів і бірж (SEC) США в лютому 2009 року звинуватила в багатомільярдних фінансових махінаціях, був арештований у середині червня. Звинувачення також були висунуті проти інвестиційного директора Stanford Financial Group Лаури Пендергест-Хольт, арештованої в лютому.
SEC звинуватила Стенфорда і Пендергест-Хольт, а також фінансового директора компанії Дж.Девіса, у створенні шахрайської схеми, що здійснювалася через банк Stanford International Bank (SIB), зареєстрований на Антигуа.
Згідно з позовом SEC, поданим до суду Далласа, SIB, діючи через мережу агентів, продав депозитні сертифікати на суму приблизно $8 млрд. Банк пропонував потенційним інвесторам необґрунтовано високу прибутковість, яку нібито забезпечувала його "унікальна стратегія".
SIB запевняв вкладників, що їх вкладення повністю безпечні, стверджуючи, що кошти клієнтів інвестуються в ліквідні фінансові інструменти, а за станом ринку пильно стежить команда з більш ніж 20 аналітиків. На ділі значна частина грошей вкладалася в нерухомість і приватні компанії.
Коли вибухнув скандал з "пірамідою" Бернарда Медоффа, SIB спробував заспокоїти своїх клієнтів. У грудні банк випустив короткий "місячний звіт" для вкладників (був опублікований на сайті SIB), у якому стверджував, що не має ніяких прямих або непрямих інвестицій в інструменти, пов'язані зі структурами Медоффа. SEC назвала цю заяву брехливою.
В останньому рейтингу найбагатших людей світу Forbes Стенфорд зайняв 605-е місце зі статком в розмірі $2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас