Число проблемних банків у США виросло до максимуму за 15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число проблемних банків у США виросло до максимуму за 15 років

Казна та Політика
229
Число проблемних банків у США, яким загрожує банкрутство, виросло в другому кварталі на 36% і досягло максимуму з 1994 року, повідомила Федеральна корпорація зі страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC).
За її даними, які наводить The Wall Street Journal, у країні налічується 416 банків з активами на загальну суму $299,8 млрд, які на 30 червня класифікувалися як проблемні. На кінець березня їх кількість становила 305, активи - $220 млрд.
FDIC заявила, що обсяг фонду страхування вкладів до кінця другого кварталу скоротився до $10,4 млрд у порівнянні з $45,2 млрд рік тому. На кінець березня цього року кошти фонду становили $13,3 млрд.
"FDIC була створена спеціально для таких часів, як зараз, - заявила глава корпорації Шейла Бер. - Не важливо, наскільки складна обстановка, FDIC має достатні ресурси для того, щоб продовжувати захист вкладників, як ми робили останні 75 років".
Банки США, які беруть участь у програмі страхування FDIC, одержали в другому кварталі сумарний чистий збиток у розмірі $3,7 млрд. За підсумками січня-березня банківська галузь зафіксувала сумарний чистий прибуток на рівні $7,6 млрд.
Тиск на галузь як і раніше чинить необхідність резервування коштів під можливі втрати по кредитах. У квітні-червні банки збільшили резерви на $16,8 млрд, при цьому обсяг списань "поганих" боргів склав $48,9 млрд.
У середині серпня FDIC наказала закрити проблемний банк Colonial Bancgroup Inc., його активи передані BB&T Corp. Банкрутство Colonial стало найбільшим серед американських фінкомпаній, що зазнали крах з початку року.
Усього з початку 2009 року число банків-банкрутів досягло рекордного рівня за останні 17 років - 81. Це викликало скорочення страхового фонду FDIC приблизно на $19 млрд. Для порівняння: у цілому за минулий рік у США розорилося 25 банків, в 2007 році - три.
FDIC - банківський регулятор, який страхує депозити 8,195 тис. фінансових інститутів з активами на суму порядку $13,3 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас