Китай намагається "збити піну" з ринку кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай намагається "збити піну" з ринку кредитування

Кредит&Депозит
829
Зростання національної економіки, а не обсягу видаваних кредитів є пріоритетом у діях китайської фінансової влади, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на звіт британського банку Royal Bank of Scotland Group.
Китайська влада хоче підвищити вимоги до капіталу банків з метою "збити піну" з ринку кредитування, який став причиною ралі на фондовому ринку КНР цього року. Прем'єр країни Вень Цзябао висловив побоювання в тому, що хоча в цей час і спостерігається деяке поліпшення ситуації в китайській і міжнародній економіці, однак при цьому існують також багато факторів невизначеності та нестабільності. За його словами, влада підсилить свою монетарну і фіскальну політику для боротьби із цими невизначеностями.
Регулятор КНР у банківській сфері розіслав банкам 19 серпня повідомлення про те, що їм необхідно відтепер буде віднімати наявний у їхньому розпорядженні субординований і гібридний борг, випущений іншими кредиторами, з капіталу другого рівня. Це може привести до падіння обсягу кредитування на $100 млрд.
Політика Китаю в сфері забезпечення зростання економіки, на думку аналітиків, приведе до ралі на ринках сировини та нерухомості.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас