Запаси ліквідності Opel є адекватними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запаси ліквідності Opel є адекватними

Казна та Політика
198
Німецький автовиробник Opel, підрозділ американського концерну General Motors Co. (GM), має у своєму розпорядженні достатні запаси ліквідності і може не побоюватися того, що гроші скінчаться, поки обговорюється продаж компанії, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на інформоване джерело.
Офіційні представники Opel оголосили, що ліквідність компанії стабільна. За даними джерела WSJ, грошей вистачить до кінця року. Це дозволить GM відкласти ухвалення остаточного рішення про продаж Opel і більш докладно обговорити з урядом Німеччини можливість додаткової фінансової підтримки.
Opel поки витратила тільки 1,05 млрд євро з 1,5 млрд євро екстреного кредиту, отриманого від уряду Німеччини.
Раніше повідомлялося, що ростуть очікування того, що тривалі переговори GM з потенційними покупцями завершаться невдачею.
Американський автовиробник і його консультанти розглядають сценарій, у рамках якого GM відмовиться від попереднього плану і замість цього залучить порядку 3 млрд євро в урядів США та низки європейських країн, включаючи Великобританію та Іспанію, на реструктуризацію Opel і Vauxhall.
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу підтвердила, що уряд ФРН віддає перевагу канадській компанії Magna International Inc., що виступає в альянсі зі Сбербанком (РТС: SBER) Росії, перед бельгійською RHJ International SA. За словами А.Меркель, GM не обговорювала можливість альтернативного сценарію - без продажу Opel - з німецьким урядом.
"Таке рішення нам ніколи не пропонувалося", - відзначила Меркель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас