Президент Литви закликає Європарламент застосувати свій авторитет для вироблення єдиної позиції ЄС у питаннях енергопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Литви закликає Європарламент застосувати свій авторитет для вироблення єдиної позиції ЄС у питаннях енергопостачання

Енергетика
157
Європейський парламент повинен сприяти підвищенню ефективності переговорів країн ЄС із державами-постачальниками енергоносіїв, вважає президент Литви Даля Грибаускайте.
"Вести переговори з енергопостачальниками кожній країні окремо неефективно", - цитує президентська прес-служба Грибаускайте в повідомленні за підсумками її зустрічі з головою ЄП Єжи Бузеком.
"У ЄС поки немає єдиної енергетичної політики. Однак держави-члени можуть проявити єдину добру волю до спільного прийняття рішень. ЄП може зіграти в цьому вирішальну роль, скориставшись своїм великим авторитетом, як єдиний інститут, вибраний громадянами прямо", - вважає президент Литви.
Грибаускайте також закликала керівника ЄП взяти під свій патронаж і взяти участь у конференції з оцінювання тоталітарних режимів, яка організується в будівлі Європарламенту в Брюсселі в жовтні і присвячена до 70-ліття підписання пакту Молотова-Ріббентропа. У прес-релізі говориться, що Бузек дав на це свою згоду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас