GM зволікає з продажем Opel через відгомін "холодної війни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM зволікає з продажем Opel через відгомін "холодної війни"

Фондовий ринок
661
Час "холодної війни" не дозволяє General Motors продати Opel консорціуму Magna і Сбербанка, відзначає Associated Press.
Як відзначає видання, коли General Motors була на грані краху в травні, продаж європейського підрозділу групі з російською участю здавався підходящою угодою, тепер же в умовах, при яких базована в Детройті компанія одержала необхідний перепочинок, ця ідея здається вже не настільки блискучою.
І Сбербанк, і ГАЗ тісно пов'язані з російським урядом, який не робить секрету з того, що має намір допомогти своєму застарілому автопрому. За даними агентства, це й змушує General Motors розглянути альтернативи. B той же час інші експерти вважають, що в російської сторони немає грошей для інвестицій у ГАЗ, а попередні спроби модернізувати виробництво зазнали краху, у тому числі, через корупцію.
Раніше повідомлялося, що представники влади Німеччини відновлять переговори з американським автомобілебудівним концерном щодо питання продажу його європейського підрозділу 28 серпня.
При цьому, за результатами зустрічі представників керівництва General Motors з федеральною і земельною владою, яка пройшла напередодні в Міністерстві економіки ФРН у Берліні, ознак швидкого вирішення відзначено не було.
Під час зустрічі американська сторона висловила подив вибором уряду Німеччини на підтримку концепції з виводу Opel із кризи, запропонованої канадсько-австрійською фірмою Magna, що виступає разом з російськими партнерами – Сбербанком і групою "ГАЗ".
При цьому нове керівництво концерну в Детройті не має наміру зупиняти процес продажу Opel.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас