У США пом'якшені умови купівлі збанкрутілих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пом'якшені умови купівлі збанкрутілих банків

Казна та Політика
200
Американські банківські регулятори полегшили можливість приватним інвесторам купувати збанкрутілі фінансові інститути.
Правління Федеральної корпорації страхування депозитів (FDIC) - держкорпорації, відповідальної за систему страхування вкладів і ліквідацію активів банків, що луснули у США, - проголосувало за пом'якшення вимог до фондів прямих інвестицій (private equity) при купівлі інститутів, що впали.
Згідно з новими правилами, інвестфондам-покупцям буде дозволено підтримувати коефіцієнт достатності капіталу в банку, що купується, на рівні 10%, а не 15%, як передбачалося раніше. FDIC затвердила цей стандарт у надії, що розширення кола покупців на активи банків, що луснули, дозволить скоротити її витрати при санації банківської системи, відзначає Associated Press.
З початку 2009 р. у Сполучених Штатах за розпорядженням регуляторів було закрито 81 банк (торік цей показник становив лише 25). Санація банків, що впали, і виконання страхових зобов'язань перед вкладниками обходиться FDIC у мільярди доларів.
Уже в березні ц.р. страховий фонд FDIC перебував на рівні 13 млрд дол. - найнижчому з 1993 р. Для порівняння: навесні 2008 р. у фонді було майже 53 млрд дол. Поточні темпи банкрутств серед американських регіональних банків цілком можуть привести до повного спустошення резервів FDIC, якщо не будуть вжиті термінові заходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас