"Ъ": Юлія Тимошенко будує будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Юлія Тимошенко будує будинки

Казна та Політика
5461
Кабінет Міністрів вчора ухвалив рішення щодо викупу в 20 будівельних компаній 20 об'єктів недобудованого житла на загальну суму 140,7 млн грн. У такий спосіб уряд продовжує реалізовувати план заходів, спрямованих на підтримку будівельної галузі в умовах кризи. Тим часом затурбувалися в Кабміні не тільки недобудованими житловими будинками, але й об'єктами з 100-відсотковою готовністю - прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір повернути в держвласність міжурядову резиденцію "Міжгір'я", де мешкає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
Відкриваючи вчорашнє засідання Кабінету Міністрів, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що головним питанням як і раніше залишається "реалізація антикризових заходів, спрямованих на підтримку будівельної галузі". Вона нагадала, що на сьогоднішній день уряд підписав угоди з будівельними компаніями про викуп у них Державною іпотечною установою (ДІУ) недобудованого житла на загальну суму 1,1 млрд грн для його передачі пільговим категоріям населення.
- Практично всім будівельникам, які підписали угоди, уже перераховано 70% вартості житла, - повідомила Тимошенко. За її словами, уряд розраховує до кінця цього року забезпечити житлом 3935 родин. - Програма з підписання договорів з будівельними компаніями про забезпечення їх фінансування завершиться через два-три тижні.
А далі ми будемо очікувати від будівельників введення оплаченого житла в експлуатацію.
Уже до наступного засідання Кабміну прем'єр доручила профільним міністерствам розробити порядок видачі житла, на підставі якого, за словами Юлії Тимошенко, буде складений список громадян, які отримають квартири. Звітуючи про виконану роботу, міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда повідомив, що уряд ухвалив рішення щодо викупу в 20 будівельних компаній 20 об'єктів недобудованого житла (444 квартири) зі ступенем готовності 70% на загальну суму 140,7 млн грн.
Нагадаємо, на попередньому засіданні, яке відбулося 19 серпня, Кабмін прийняв рішення укласти договори з 35 будівельними компаніями про викуп ДІУ недобудованого житла для передачі його пільговим категоріям населення на загальну суму 388 млн грн. Як відомо, усього уряд має намір до 2010 року викупити і передати пільговикам близько 10 тис. квартир. Ціни, за якими Кабмін планує закуповувати житло, - від 2,5 тис. грн до 4,2 тис. грн за кв. м.
Під час брифінгу Тимошенко повідомила журналістам, що уряд також затвердив план спільних дій Міністерства юстиції, МВС та інших органів державного управління з повернення в державну власність міжурядової резиденції "Міжгір'я".
Розташоване на березі Київського водоймища "Міжгір'я" з радянських часів перебувало на балансі ЦК Компартії УРСР. В 1990 році було видано розпорядження, відповідно до якого "Міжгір'я" перейшло Раді міністрів УРСР і отримало статус заміської резиденції для прийому іноземних гостей. Скандально відомим "Міжгір'я" стало в 2002 році, після того як у будинку №20, який у радянські часи використовувався для "протокольних заходів відпочинку", оселився тодішній прем'єр-міністр Віктор Янукович. Там же він мешкає і зараз.
Урядова резиденція площею 140 га призначалася для прийому офіційних делегацій, - нагадала вчора Юлія Тимошенко. - Під час прем'єрства Віктора Януковича резиденція була передана йому у власність через НАК "Надра України", він забрав її під свою дачу. Ми прийняли алгоритм дій, щоб повернути державну резиденцію із приватної власності Януковича назад державі.
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вчора був не готовий коментувати це рішення уряду, заявивши журналістам, що зробить це сьогодні.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас