Уряд Молдови подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Молдови подав у відставку

Казна та Політика
450
Уряд Молдови сьогодні у повному складі подав у відставку, повідомили РБК у Кабінеті міністрів республіки.
Як відзначила прем'єр-міністр республіки Зінаїда Гречана, ця процедура передбачена Конституцією країни і законом про уряд. Причини відставки - закінчення терміну мандата нинішнього Кабінету міністрів у зв'язку з виборами нового парламенту. Планується, що заява про відставку уряду буде розглянута на одному з перших засідань молдавського парламенту, сформованого за підсумками дострокових парламентських виборів, що відбулися 29 липня 2009 р.
Нинішній уряд був тимчасовим. Парламент Молдови затвердив Кабінет міністрів, сформований З.Гречаною, 10 червня 2009 р., після того, як депутати найвищого законодавчого органу з двох спроб не змогли обрати президента. Парламент Молдови був розпущений указом президента 16 червня ц.р., і, таким чином, Кабінет міністрів З.Гречаної був позбавлений законодавчої підтримки.
Перед розпуском парламенту уряд Молдови був наділений повноваженнями видавати ордонанси - постанови, що мають силу закону. Після затвердження результатів дострокових парламентських виборів Конституційним судом Молдови 14 серпня і до призначення нового Кабінету уряд республіки виконує лише функції адміністрування публічних справ, не затверджуючи постанов і не випускаючи розпоряджень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас