МВФ: Білоруському рублю не потрібна девальвація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Білоруському рублю не потрібна девальвація

Валюта
603
Міжнародний валютний фонд (МВФ) не бачить "у недалекому майбутньому" необхідності в девальвації білоруського рубля. З такою заявою виступив голова європейського департаменту МВФ Марек Бєлка, передає Reuters.
Він додав, що на теперішній момент МВФ задоволений курсовою політикою Національного банку.
Крім того Бєлка сьогодні підтвердив, що МВФ обговорює з білоруською владою можливість розробки нової програми підтримки для Білорусі в 2010 р., яка буде сконцентрована на зміцненні економічного потенціалу країни в період відновлення після кризи.
Однак Бєлка відзначив, що це залежить від дій і намірів білоруського уряду, а також ситуації усередині країни і поза нею.
На початку року Білорусія девальвувала рубль відносно кошика валют з долара США, євро і російського рубля на 20%, а в червні розширила коридор коливань курсу до плюс-мінус 10% із плюс-мінус 5%.
Нагадаємо, що МВФ затвердив програму кредитування Білорусії на $3,5 млрд., з яких уже видав близько $1,5 млрд. У рамках програми кредитування Мінськ розраховує одержати до кінця року ще два транші по $680 млн. Останній транш повинен надійти в країну в перші місяці наступного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас