Шлапак заявляє про готовність Кабміну розглянути переведення вкладників Укрпромбанку в Ощадбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак заявляє про готовність Кабміну розглянути переведення вкладників Укрпромбанку в Ощадбанк

933
Перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявляє про готовність Кабінету Міністрів розглянути питання переведення вкладників Укрпромбанку в Ощадбанк за умови зміни тимчасового адміністратора Укрпромбанку.
Про це Шлапак повідомив журналістам.
Шлапак висловив здивування та обурення щодо Кабміну, що готується до затвердження на засіданні 26 серпня відповідного відкритого листа до Національного банку, і нагадав, що ще місяць тому НБУ запропонував Кабміну перевести вклади фізосіб Укрпромбанку в Ощадбанк.
"Ця пропозиція, я підкреслюю, лежить уже місяць. Зараз уряд відправляє лист у НБУ і говорить про те, що ви змінюєте там тимчасового адміністратора, і тоді ми розглянемо цю пропозицію", - сказав Шлапак.
Він підкреслив, що вся відповідальність за роботу із входження держави в капітал Укрпромбанку, а також банку "Надра" лежить повністю на уряді.
"У чому зміст цього листа, я не зрозумів. Він для мене виявився повною несподіванкою. Таке спілкування уряду із НБУ абсурдне, я відверто обурений таким спілкуванням", - сказав Шлапак.
Він нагадав, що всі рішення щодо рекапіталізації банків розглядає експертно-аналітична група, яку очолює прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів на своєму черговому засіданні в середу розгляне лист до Національного банку, у якому викладе свою позицію щодо рекапіталізації банків.
НБУ вважає компетенцією Кабміну прийняття рішень про подальший продаж рекапіталізованих банків.
6 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабмін має намір рекапіталізувати банк "Надра" і Укрпромбанк.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас