Експерт: Восени в Україні варто очікувати подальшого зростання курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Восени в Україні варто очікувати подальшого зростання курсу долара

Валюта
17780
Восени в Україні варто очікувати подальшого зростання курсу долара.
Таку думку РБК-Україна висловив керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.
Зокрема він вважає, що вересень буде непростим місяцем, оскільки на цей період очікуються пікові платежі по суверенному боргу України і по квазі-суверенних боргах НАК "Нафтогаз України" і Укрексімбанку, які будуть сприяти збільшенню попиту на валюту. "Те, що буде 9 грн/дол., я впевнений практично на 100%", - сказав він.
Говорячи про нинішнє підвищення курсу долара в Україні, експерт відзначив, що незважаючи на відсутність фундаментальних факторів, які сприяли б ослабленню вітчизняної валюти, на ринку присутні панічні та спекулятивні настрої. "Ситуація по торговельному балансу, по фінансовому рахунку не погіршилася. Але різко виріс попит на готівковому ринку і поки НБУ із цією ситуацією впоратися не може. У порівнянні із травнем обсяг покупок на готівковому ринку виріс в 2,3 рази", - сказав він.
У той же час Івченко не виключив, що на поточному тижні Національний банк надасть підтримку гривні і ринок може на якийсь час стабілізуватися на рівні 8,40-8,45 грн/дол.
На його думку, НБУ зараз намагається не проводити активних дій на міжбанку. "Очевидно регулятор вважає, що поки даний курс відповідає тій ситуації, яка склалася, і відповідає тій ситуації, яка очікує нас у вересні. Найімовірніше НБУ вирішив приберегти валютні резерви", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас