Індекси в США виросли у вівторок на сильній статистиці, ф'ючерси дорожчають у середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли у вівторок на сильній статистиці, ф'ючерси дорожчають у середу

Фондовий ринок
77
Американські фондові індекси виросли у вівторок на позитивних статданих, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дорожчають у середу, до 8:34 мск підйом їхніх котирувань становить 0,2-0,4%.
Котирування акцій роздрібних мереж підскочили за підсумками торгів на даних про перше за три місяці збільшення споживчої довіри в США.
Індекс довіри американців до економіки країни, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у серпні виріс уперше за три місяці й досяг 54,1 пункту порівняно з 47,4 пункту місяцем раніше. Аналітики очікували менш значного підвищення індикатора - до 47,9 пункту.
Ціна паперів Macy's, другої за розмірами в США мережі універсальних магазинів, піднялася на 3,5%, Bed Bath & Beyond, що продає товари для будинку, - на 4,2%.
Акції будівельні компанії подорожчали у вівторок після публікації даних про мінімальне із квітня 2008 року зниження цін на житло в США.
Згідно з даними індексу S&P/Case-Shiller, падіння вартості житла в 20 найбільших містах США склало в червні 15,4% у річному вирахуванні порівняно з 17% місяцем раніше. Аналітики в середньому прогнозували зменшення на 16,4%.
Зростання цін на житло порівняно із травнем склало 1,4%, ставши максимальним за чотири роки.
Вартість паперів Pulte Homes, найбільшої будівельної компанії США, збільшилася за підсумками торгів на 3,5%, Підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять акції представників цього сектора, піднявся на 3,2%.
Котирування паперів енергетичних компаній знизилися слідом за падінням ціни нафти, що склала 3,1%.
Акції Denbury Resources подешевшали на 6,8%, що стало максимальним падінням серед компаній індексу S&P 500. Аналітики UBS погіршили рекомендації для паперів нафтогазової компанії до "нейтрально" з "купувати".
"Очевидно, що залишаються питання про те, чи є економічний підйом життєздатним, однак динаміка фондового ринку передбачає поліпшення базових показників, - відзначив Джеффрі Кунс із Manning & Napier Advisors Inc. - Поки ми не бачили, щоб інвестори перекладали значну частину коштів в акції, тому у фондового ринку ще є потенціал до зростання".
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку у вівторок на 30,01 пункту (0,32%) - до 9539,29 пункту.
Standard & Poor's 500 піднявся на 2,43 пункти (0,24%), склавши 1028 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 6,25 пункту (0,31%) - до 2024,23 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас