НБУ: Інтерес до участі у капіталі Укрпромбанку проявили американські, російські і шведські компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Інтерес до участі у капіталі Укрпромбанку проявили американські, російські і шведські компанії

Валюта
1644
Інтерес до участі в капіталі проблемного Укрпромбанку (Київ) проявили американські, російські і шведські компанії, повідомив Національний банк України (НБУ) на офіційному веб-сайті.
"У період із червня по серпень на ім'я тимчасового адміністратора надійшли письмові пропозиції про бажання взяти участь у капіталі ТОВ "Укрпромбанк" від американських, російських і шведських компаній. У цей час із цими компаніями проводяться зустрічі і попередні переговори по суті питання", - говориться в повідомленні.
Нацбанк також відзначає, що 20 липня НБУ направив уряду оновлену пропозицію щодо рекапіталізації Укрпромбанку за рахунок бюджетних коштів.
"Сума, яка необхідна для забезпечення дотримання банком адекватності регулятивного капіталу на рівні 10%, а також виконання зобов'язань ТОВ "Укрпромбанк" перед кредиторами, становила 8,9 млрд грн", - вказується в повідомленні.
У той же час, згідно з документом, правління НБУ 21 липня звернулося до Кабінету міністрів щодо надання дозволу Ощадбанку (Київ) прийняти зобов'язання Укрпромбанку перед фізичними особами: НБУ, Укрпромбанк і Ощадбанк провели підготовчу роботу з передачі таких зобов'язань.
У повідомленні вказується, що на 21 серпня регулятивний капітал Укрпромбанку мав негативне значення на рівні 8,993 млрд грн, тоді як активи банку становили 14,804 млрд грн (без урахування резервів). При цьому його зобов'язання перед фізособами (без нарахованих відсотків) становили 6,795 млрд грн, у тому числі вклади, які підлягають компенсації через систему гарантування – 5,684 млрд грн.
За даними Нацбанку, до початку серпня клієнтами банку були більше 388 тис. українців.
"На сьогодні рішення щодо капіталізації ТОВ "Укрпромбанк" за участі держави не прийнято… На сьогодні рішення щодо передачі зобов'язань ТОВ "Укрпромбанк" перед фізособами не прийнято", - констатується в повідомленні.
Укрпромбанк заснований в 1989 році. Найбільшими учасниками банку на 1 липня 2009 року були ТОВ "АВС" (34%), ТОВ "КБ "Нафтовий" (32%), ТОВ "Укрпромсервіс" (34%). НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Укрпромбанк із 21 січня 2009 року.
Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18-е місце серед 184 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас