Тимошенко: Жодна галузь української економіки не залишиться без держпідтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Жодна галузь української економіки не залишиться без держпідтримки

Казна та Політика
444
Жодна галузь української економіки не залишиться без державної підтримки.
Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час свого виступу протягом робочої поїздки в Рівненську область, передає кореспондент РБК-Україна.
"За рахунок збільшення бюджетних видатків ми хочемо дати нову динаміку розвитку на кожну галузь. Жодна галузь не залишиться без держпідтримки", - сказала вона.
За словами прем'єр-міністра, у результаті реалізації антикризових програм в 15 галузях економіки відзначений приріст показників. Зокрема, у металургії в липні 2009 р. відносно червня приріст склав 16%, у сільському господарстві - 4% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 р. "Пульс української економіки починає битися більш стабільно. Я впевнений, що в 2010 р. ситуація буде ще кращою", - сказала вона.
Тимошенко також підкреслила, що в цей час в Україні немає загрози дефолту.
Раніше сьогодні прем'єр-міністр повідомила, що уряд виділить 1,6 млрд грн до кінця 2009 р. для підтримки вугільної галузі. За її словами, 1,1 млрд грн із виділеної суми піде на дотації і виплату заробітних плат.
17 серпня Тимошенко заявила, що, за прогнозом уряду, зростання ВПП України в 2010 р. складе 3%. Тоді ж прем'єр відзначила, що Україна "впевнено і стабільно виходить із кризи".
Нагадаємо, що за даними Державного комітету статистики, зростання промислового виробництва в Україні в липні 2009 р. у порівнянні із червнем ц.р. склало 4,9%. У той же час падіння промвиробництва за звітний період відносно липня 2008 р. склало 26,7%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас