У Молдавії здано в експлуатацію магістральний газопровід Бєльці-Унгени вартістю понад 15 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдавії здано в експлуатацію магістральний газопровід Бєльці-Унгени вартістю понад 15 млн дол

Енергетика
273
У Молдавії сьогодні зданий в експлуатацію магістральний газопровід стратегічного значення Бєльці-Унгени.
Як повідомили РБК в адміністрації російсько-молдавського підприємства АТ "Молдовагаз", будівництво цього об'єкта було передбачено енергетичною стратегією Молдавії на період 2007-2020 рр. і національною програмою газифікації до 2010 р. Вартість будівництва газопроводу склала близько 170 млн молдавських лей (15,2 млн дол.).
Даний об'єкт є другим за важливістю в Молдавії великим газовим проектом, після газопроводу Токуз-Кеінар-Мерень, який був успішно зданий в експлуатацію три роки тому і постачає природним газом муніціпій Кишинів, а також Новоаненський, Каушанський і Яловенський райони.
Будівництво газопроводу Бєльці-Унгени загальною довжиною 99,2 км стартувало в травні 2008 р. Він уводився у два етапи: перша ділянка довжиною 58,2 км була завершена наприкінці 2008 р., будівництво другого (41 км) тривало 8 місяців. У рамках реалізації цього проекту побудовано два газопроводи-відводи і ГРС (Синжерей і Фелешть), а також два міжселищні газопроводи Синжерей-Кишкерень і Синжерей-Кошкодень, загальною довжиною близько 40 км.
Як відзначають в "Молдовагазі", з уведенням в експлуатацію даного газопроводу більше 140 сільських населених пунктів північно-західних районів Молдавії, що входять до складу районів Синжерей, Фелешть, і Унгень одержали можливість підключитися до газової мережі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас