Індекси Європи виросли в понеділок на 0,9-1,2%, Stoxx 600 оновив максимум 10 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи виросли в понеділок на 0,9-1,2%, Stoxx 600 оновив максимум 10 місяців

Фондовий ринок
68
Європейські фондові індекси виросли в понеділок на 0,9-1,2% на тлі оптимізму інвесторів, що підсилюється, щодо виходу світової економіки з рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,9% - до 236,84 пункту, максимального рівня з жовтня минулого року. Цей показник виріс на 50% порівняно з мінімумом, зафіксованим у березні.
Оптимізм трейдерів підтримала заява глави ФРС США Бена Бернанке, який виступав у п'ятницю на симпозіумі світових ЦБ, відповідно до якого економіка "починає виходити" з рецесії після агресивних заходів, початих центральними банками і урядами.
Крім того, підтримку ринку надали позитивні дані з виробничого сектору єврозони. Замовлення на продукцію промислових підприємств регіону в червні виросли на 3,1% порівняно із травнем, тоді як аналітики очікували підвищення цього показника лише на 1,8%.
"Усі розуміють, що мова більше не йде про депресію, і, більше того, економіка виходить із рецесії, - відзначає глава фондового підрозділу Shore Capital Group Plc у Лондоні Руперт Ермітейдж. - В остаточному підсумку все зводиться саме до довіри інвесторів, які зараз почувають себе набагато краще, ніж 9-12 місяців тому".
Котирування акцій гірничовидобувних компаній виросли в понеділок слідом за підйомом цін на метали. Мідь подорожчала третій день поспіль на очікуваннях збільшення попиту, її вартість піднялася під час торгів на 2,3%.
Папери BHP Billiton піднялися в ціні на 3,6%, Rio Tinto - на 4,1%, Xstrata - на 3,4%.
Акції французького виробника ферронікеля Eramet SA подорожчали на 9,8% завдяки підйому вартості нікелю, а також поліпшенню аналітиками Nomura Holdings Inc. рекомендацій для паперів компанії до "купувати" з "нейтрально".
Ціна акцій Repsol YPF підскочила на 2,5%. Експерти UBS AG підвищили рекомендації для паперів найбільшої нафтопереробної компанії Іспанії до "купувати" з "нейтрально", відзначивши гарний потенціал бізнесу Repsol з розвідки і видобутку нафти.
Вартість акцій Sulzer виросла на 2,4%. Чистий прибуток компанії в першому півріччі склав 155,6 млн швейцарських франків ($146 млн) і перевершив середній прогноз аналітиків 128 млн франків.
Папери WPP Plc, найбільшої у світі рекламної компанії, збільшилася на 4,3% - до 526 пенсів. Deutsche Bank поліпшив прогноз для паперів компанії до "купувати" з "тримати". Експерти також збільшили прогнозну вартість акцій на 31% - до 610 пенсів.
Акції Swiss Life, найбільшої у Швейцарії компанії сфери страхування життя, подорожчали за підсумками торгів на 4,5% на повідомленні газети Sonntagszeitung про те, що страховик цього тижня може оголосити про плани реалізації заходів щодо скорочення витрат на 200-300 млн франків.
Всі 18 основних європейських фондових індексів виросли у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас