Працівники Opel вимагають виплати 70 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники Opel вимагають виплати 70 млн. євро

Фондовий ринок
313
Робітники німецьких заводів автоконцерну Opel анулювали угоду, згідно з якою вони відмовлялися від відпускних премій, і зажадали від керівництва компанії виплатити на наступному тижні належні їм близько €70 млн готівкою.
"Це перший попереджувальний постріл", - повідомило Reuters джерело, знайоме із ситуацією. Хоча ця ініціатива нашкодить німецькій компанії, профспілкові лідери сподіваються, що вона змусить раду директорів американської General Motors нарешті схвалити продаж Opel російсько-канадському консорціуму Magna і Сбербанка.
Сьогодні Opel існує винятково за рахунок кредиту на €1,5 млрд, наданого урядом Німеччини. За словами джерела, профспілки використовували "найм'якшу" форму протесту - як крайній захід 25 тис. німецьких робітників Opel можуть зажадати підвищити зарплати на 4,2%, анулювавши торішній колективний договір, згідно з яким ця тема не повинна була обговорюватися протягом п'яти років.
Як повідомлялося раніше, лідер профспілки німецького автовиробника Opel Клаус Франц закликав керівництво General Motors швидше визначитися з покупцем активів німецького автовиробника, і пообіцяв вжити "вражаючі заходи" у випадку подальших затримок.
Незважаючи на тиск із боку уряду ФРН, який виступає за продаж активів Opel канадській групі Magna International і російському Сбербанку, американська General Motors Co. дотепер так і не визначилася з покупцем, фактично залишивши Opel у підвішеному стані.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас