Німеччина чекає від GM рішення щодо долі Opel на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина чекає від GM рішення щодо долі Opel на цьому тижні

Фондовий ринок
154
General Motors Corp. (GM) повинна на цьому тижні ухвалити рішення щодо долі свого німецького підрозділу - концерну Opel, а також допомогти вирішити протиріччя в інтересах з Німеччиною, які заважають остаточному рішенню. Про це телеканалу ZDF заявив канцлер Німеччини Ангела Меркель.
"GM на сьогодні представлені дві угоди, які готові для підписання", - заявила Меркель у письмовому короткому викладі інтерв'ю. "Я сподіваюся, що на наступному тижні ми досягнемо прогресу. Щодня зволікання дорого", - додала вона.
Меркель, яка знову висловила свою перевагу заявці Magna International, заявила, що вона шкодує, що рада директорів не змогла схвалити це рішення, коли вона розглядала заявки від претендентів на Opel 21 серпня. Рішення щодо Opel варто було б прийняти якомога швидше через економічну ситуації в німецькому концерні, сказала канцлер.
Рада директорів GM розглядає всі варіанти розпорядження Opel, у тому числі навіть відмову від продажу активу й канадської Magna, що виступає в консорціумі з російським Сбербанком, і бельгійською RHJ International SA, зберігши компанію як свою 100%-ву "дочку".
Нагадаємо, що Німеччина погодилася підтримати продаж Opel, обтяжений короткотерміновии кредитами на 1,5 млрд. євро, канадській Magna.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас