Уряд зробив жорсткішими умови молодіжного кредитування на купівлю житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд зробив жорсткішими умови молодіжного кредитування на купівлю житла

Нерухомість
975
Кабінет міністрів України зробив жорсткішими умови надання кредитів молодим сім’ям і самотнім молодим громадянам на будівництво й купівлю житла.
Відповідні зміни закріплено постановою уряду №880 від 19 серпня 2009 року. Нею передбачено зміни до Положення про порядок надання пільгових довгочасних кредитів молодим сім’ям і самотнім молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і купівлю житла, затвердженого постановою Кабміну №584 від 29 травня 2001 року.
Відповідно до документу, зокрема, при наданні кредиту в структурі розрахункової вартості 1 кв. м враховуються відрахування в межах 4% на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, тоді як раніше враховувалося 25%.
Таким чином, розрахункова вартість 1 кв. м житла в цілому не повинна перевищувати опосередкованої вартості будівництва, визначеної Міністерством регіонального розвитку й будівництва, та відрахувань на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури в межах 4% розрахункової вартості.
Як повідомлялося, кредит надається виходячи з норми 21 кв. м загальної площі житла на одного члена родини, а також додатково 20 кв. м на родину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас